Home Belgisch CONCERTTIP: CLAMM + BRUCE + RETALIATION Kortrijk, @The Pit’s (17/07/2024)

CONCERTTIP: CLAMM + BRUCE + RETALIATION Kortrijk, @The Pit’s (17/07/2024)

by Patrick Bruneel

Orde zal er zijn, dus weken eerder dan we van de mensen van de Pit’s gewoon zijn, staat de tijdstafel voor deze avond, met twee Belgische en één Australische band, al helemaal op punt. Een voordeel van het vele natte weer wellicht, of omdat de Blauwkes op waren of iemand was weggegleden over de pas gepoetste Pit’s vloer, wie zal het zeggen.

© Clamm

Het Rollegemse, nogal belangrijk gezien de bandnaam Retaliation door een heel peloton aan bands wordt gebruikt, brengt een potje groovy hardcore/beatdown op Ieperfest-leest. Het vanuit het verre Bilzen, toch richting Kortrijk, afreizende trio Bruce brengt, wie weet, misschien een aantal nieuwe nummers. En indien niet, ze vereren bands als Zeke en Cosmic Psychos en hun album Captain, We’ve Lost Bruce, uit 2020 alweer, was meer dan aardig.

En dan is het tijd voor Clamm uit Melbourne, de band waarvoor de meesten deze avond niet zullen willen missen veronderstellen we. Twee albums heeft het trio reeds op zijn naam staan: Beseech Me en Care. Een nieuw album is er nog niet maar een vier nummers tellende 7inch wel, Disembodiment getiteld.

Gitarist, brulboei, en toogglijder Jack Summers, bassiste en zangeres Stella Rennex en drummer Miles Harding gaan er ongetwijfeld een wild feestje van maken. Punk, bier, power en een stel muzikanten dat er zin in heeft, nood heeft aan een keet als de Pit’s om hun klanken door te jagen en dat ongetwijfeld net zo snel en bevlogen zal doen als ze laten horen op hun platen. Ge moest al aan de deur staan.

INSTAGRAM RETALIATION

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More