Home Singles RAY LAMONTAGNE – Step Into Your Power (Liula Records)

RAY LAMONTAGNE – Step Into Your Power (Liula Records)

by John Van de Mergel

Hij doet Damien Rice klinken als een vrolijke Frans, trekt zich het liefst terug op zijn boerderij in Ashfield (Massachusetts), houdt niet van interviews geven en probeert zoveel mogelijk om festivals te vermijden. Praten tijdens een optreden? “Ik ben hier om te zingen, niet om praten.” repliceerde hij nog in 2009 in het Koninklijk Circus toen een onwetende hem vroeg om eens iets te zeggen tussen de nummers door. Twee jaar later, tijdens zijn laatste optreden in ons land, bleek hij dan een pak spraakzamer. Wanneer hij nummers van zijn debuutalbum Trouble speelt, alsook die van de gitzwarte, sublieme opvolger Till the Sun Turns Black, kan je een speld horen vallen. Latere albums bevatten meer afwisseling en power. Ook al moest de Belgische pers hem eerst niet, op vandaag kan niemand nog ontkennen dat Ray Charles Lamontagne tot één van de grootste singer-songwriters van zijn generatie behoort.

Zijn meest ‘populaire’ liedje hier bij ons zal wel You Are The Best Thing zijn, regelmatig op de radio gedraaid. Het is een soulvol folknummer gekenmerkt door de inzet van blazers, naast die schurende, korrelige stem van Lamontagne. Zijn nieuwe single Step Into Your Power baadt in diezelfde sfeer. Voortgestuwd door een lekkere shuffle, gospel backing vocals in het refrein, doffe drums en wat accenten op gitaar geven alles een upbeat gevoel. Het is zo’n nummer waarbij je eerst zachtjes op je stoel meedeint om dan geleidelijk aan naar de dansvloer op te schuiven. Leuk weetje: de stop-motion video is van de hand van zijn zoon Tobias.

Het nieuwe album Long Way Home verschijnt op 16 augustus via de man zijn eigen label Liula Records. Dat hij dan maar snel eens de grote plas oversteekt om al dat moois ook bij ons live te brengen. In de V.S. moeten ze hem ondertussen toch al beu zijn, niet?

FacebookInstagram

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More