Home Singles RAMAN. – I Wonder (live)

RAMAN. – I Wonder (live)

by Nel Mertens

Er is wellicht geen betere plaats om live-muziek over het mysterie van het leven – maar ook dat van de dood – op te nemen dan een kerk. Dat is ook wat Simon Raman deed.

Foto © Jess Jacobs

Raman. ontstond in de buitenwijken van Gent. Zijn intense liedjes droegen steeds al een gelaagde sound mee die geworteld is in de blues- en rootsuziek en die doet denken aan oudere zielen als Chris Whitley, Blake Mills, Jeff Buckley en de vroege Triggerfinger.

Ondertussen speelde hij al heel wat live-optredens in o.a. de Minardschouwburg, Trix, Het Depot, Muziekcentrum De Bosuil (NL), Poppodium 013 (NL) en stond onder meer op Gent Jazz, Boomtown, de Fonnefeesten en het Herbakkersfestival. Het voorprogramma van o.a. Black Box Revelation, Roland, Living Colour en Chantal Acda spelen, staat ondertussen ook op zijn muzikale cv. Uiteraard mocht hij ook niet ontbreken als special guest tijdens het eenmalige Artists & Friends Celebrating Tiny Legs Tim-event in Ha Concerts.

Voor zijn project Raman. schreef Simon zijn nieuwe single I Wonder namelijk na het overlijden van bluesvriend en mentor Tiny Legs Tim: “Het vertelt over het verlies van een dierbare inspirator, maar ook over de zoektocht naar de innerlijke stem die iedereen diep vanbinnen in zich heeft. Iets wat Tim bij velen wakker wist te maken, en wat van grote waarde is voor de maker in elk mens. Tegelijk viert het nummer de kinderlijke verwondering, het niet-weten, het mysterie.”

De single verscheen op 01/12/2023, maar nu werd daar ook een beklijvende live-versie van opgenomen in de HH. Simon en Judas Thaddeus-kerk in Gentbrugge.

Je kan Raman. live aan het werk zien op:

31/01 – The Kudu Lodge, Wortegem
23/02 – Wood Sessions, Atelier des Cimes – Mon Lit Dans l’Arbre site, Martilly, Herbeumont 
07/03 – Charlatan, Gent
16/03 – Togenblik, Beveren

RAMAN. FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More