Home Singles WAAN – Bang

WAAN – Bang

by Bart Verlent

Michiel Geluykens, Mathieu Le Boudec, Wouter De Schutter, Thijs De Block en Bram Scharre brengen sinds 2019 altrock met Nederlandstalige teksten onder de naam Waan. Het vijftal heeft een groovy en mysterieus geluid dat zowel rockt als raakt. De teksten gaan over het omgaan met verandering, verlies en onzekere tijden en combineren zelfrelativering met Belgisch absurdisme.

© Waan

Op 23 februari verschijnt hun debuutalbum Het Wordt Licht en daar kregen we recent een eerste single uit. Bang gaat over een emotie die we allemaal kennen maar het liefst uit de weg gaan. De band heeft het over een interne strijd: de angst om onze diepste gevoelens te uiten. Durven we ze onder ogen komen en overwinnen?

Geheel aangepast aan het thema is het een duistere nummer, maar wel een met heldere arrangementen. Geluykens’ zang klinkt vrij mysterieus maar met veel overtuiging. Een perfecte match bij de muziek. Het refrein is een echte oorworm die lang blijft hangen waardoor Bang een eerste schot in de roos is van de Brusselse band.

Check zeker ook de beklijvende videoclip van de hand van Jaak De Digitale (die eerder ook clips maakte voor Millionaire, The Sore Losers..).

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More