Home Belgisch PESCH – Melba (Apricot Records)

PESCH – Melba (Apricot Records)

by Nel Mertens

Pesch Melba. Ziezo. We hadden nooit verwacht dit Franse topdessert te schrijven in één van onze muziekreviews. Het zijn de drie pittige heren Sam Claeys, Geert ‘Chesko’ Vandekerkhof en Peter Slabbynck die samen als EBM-formatie Pesch hun eerste maxi single met een vleugje humor, romig Melba doopten én die ook onder eigen label Apricot Records uitbrengen.

Op de maxi-single vind je de vier tracks terug die de recente band het voorbije jaar releasede. Van het stevig theatrale Let’s Invade America, van ritualistische beats voorziene What’s Wrong With People, Low Libido vol zwoele humor tot het aanstekelijk dansbare No Handshake, het nummer over polarisatie: “In tegenstelling tot wat sommige mensen denken”, vertelt Peter Slabbynck, “gaat No Handshake niet over corona, wel over polarisatie. Er is zo veel polarisatie dat zelfs onze eigen handen elkaar de hand niet meer kunnen schudden, laat staan de hand van iemand anders. Voor de rest hou ik de teksten bewust niet te lang, ik wil kort en krachtig één boodschap brengen. Dat kan perfect met deze muziek, met dank aan Chesko en Sam voor al die lekkere beats.”

De heren willen ook graag live het podium op, hoewel ze dan even de agenda’s van hun bands Red Zebra en Der Klinke op die van Pesch zullen moeten afstemmen.

Melba is verkrijgbaar op perzikkleurige oranje-rode vinyl en is in enkele platenzaken verkrijgbaar, maar kan je ook bestellen via mail pesch.ebm@gmail.com.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More