Home Singles MONRAD – Wired (Eigen Beheer)

MONRAD – Wired (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Kortrijkse muzikant Matthew Ramon is al een tijdje verkast naar een klein pittoresk Italiaans dorpje. Daar maakt hij onder de naam Monrad muziek. Binnenkort verschijnt er een opvolger voor zijn debuutep uit 2019 waaraan hij aan het werken is samen met Filip Tanghe, Bert Desmet en Gijs Coucke.

© Monrad

Op de eerste single One Stop Shop, bracht Ramon een mix van Leonard Cohen met de eigentijdse, donkere sound van Balthazar. Op Wired horen we een meer dreigende sfeer die ook in The National en het solo-werk Mark Lanegan terug te vinden is.

Monrad wil ons met deze Wired grijpen en wegnemen uit de dagelijkse sleur. Dat lukt behoorlijk goed met deze knappe productie. Ook al heeft het nummer een vrij sobere drum, het past perfect bij de andere subtiele arrangementen. Ramon zingt de tekst ook op een wat afstandelijke manier, samen met de andere ingrediënten maakt dit het echt wel tot een fijn nummer.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More