Home Singles PARKAPARAPLU – Jatten & Tallore (Wagonmaniac Music)

PARKAPARAPLU – Jatten & Tallore (Wagonmaniac Music)

by Jos Buersens

Energieprijzen die de pan uit swingen, aanhoudende droogte en tot overmaat van ramp ruilde de Queen dan ook nog eens het tijdelijke voor het eeuwige in. Genoeg stof tot klagen wat ons betreft en uitermate geschikt materiaal voor een mooi stukje kreftpop.

Fictief persoon: Kreftpop?
Luminous Dash: Nene, kreftpop. Je legt de nadruk fout.
Fictief persoon: Ah, kreftpop!?
Luminous Dash: Zo is het maar, mijn beste!

Klagen op dansbare muziek, aka kreftpop, is de nieuwste hype in muziekland en daar maakt het duo van Parkaparaplu gretig gebruik van. Met Jatten & Tallore leveren ze dan ook aanklacht tegen zij die wat te veel in andermans spreekwoordelijke bord kijken.

© Parkaparaplu – Jatten & Tallore – Wagonmaniac Music – 2022

Een dikke, stevige baslijn trekt het nummer in gang en wordt ook een kenmerkend onderdeel van Jatten & Tallore.

Voor de rest horen we de vertrouwde elementen die we ook met het digitale debuut van Parkaparaplu, Dood Van Een Tuinkabouter, op ons bord kregen. Rudimentaire beats en luchtige synths leuken het geheel op en zorgen dan ook voor een track die op en top Parkaparaplu schreeuwt.

Wat dit keer anders is, is dat zangeres Emma Rotsaert de woorden in een dialect voorziet, waarvan we vermoeden dat het Brugs is. Rotsaert goochelt met de West-Vlaamse tongval en lijkt bij momenten meer een soort van ritmische parlando aan te nemen dan effectief te zingen. De combinatie van dansbaarheid en het gebruik van één der West-Vlaamse dialecten maakt dat het geheel ons regelmatig doet denken aan het reilen en zeilen van Kenji Minogue.

We hebben de indruk dat, net als Kenji Minogue, ook Parkaparaplu zichzelf niet al te serieus wil nemen en dat humor een centrale plaats inneemt in hun muziek. Zo ook in nummer Jatten & Tallore.

Net als wij heeft ook Marcel Vanthilt zich al uitgesproken als fan van de tweekoppige formatie, en met recht en reden. Met Dood Van Een Tuinkabouter bracht Parkaparaplu een bijzonder sterk debuut op de muziekmarkt. En hoewel we Jatten & Tallore ook zeker kunnen smaken, zijn we van mening dat we van Parkaparaplu toch al sterkere tracks op onze tallore gekregen hebben.

PARKAPARAPLU: FACEBOOK
WAGONMANIAC MUSIC: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More