Home Belgisch THE WILD REGRETS Lokeren, Café Bonaparte, Deer Sessions (03/11/2022)

THE WILD REGRETS Lokeren, Café Bonaparte, Deer Sessions (03/11/2022)

by Hannelore Dieleman

The Wild Regrets is een Belgisch, akoestisch indiepopduo bestaande uit Mick Windey (gitaar/backing vocals) & Vincent Van Malderen (zang/gitaar). Ze zijn letterlijk ‘vers van de pers’, sloegen de handen in elkaar tijdens de coronacrisis en stellen hun nummers nog maar voor de 5e keer voor aan een live publiek. Als invloeden noemen ze Eliott Smith, Belle & Sebastian, Dinosaur Jr, Kings of Convenience en natuurlijk ook Morrissey/ The Smiths.

Het optreden maakt deel uit van de Deer Sessions, die op donderdagavonden in Café Bonaparte te Lokeren doorgaan.

Gewapend met 2 akoestische Martin Parlourgitaren en een ukelele werd de avond ingezet met Down Below. De rustige set, waarin we Vincent vooral bezig zien met de ritmische partijen en Mick dan weer het complexere gitaarwerk op zich neemt, voelt aangenaam en harmonieus en beide stemmen vullen elkaar perfect aan. Beiden nemen, afhankelijk van het nummer, de zang voor hun rekening. Af en toe zijn er kleine schoonheidsfoutjes, maar dat stoort ons niet en past in de relaxte sfeer van de avond.

Twee nummers, namelijk Time en Too Sweet For Rock ‘n’ Roll, werden na 20 jaar terug van onder het stof gehaald en herwerkt, zo werd ons verteld.

Wrapped In Plastic werd aangekondig als een ode aan Laura Palmer, wat onze nieuwsgierigheid opriep.

De set bestond uit 11 eigen nummers en 3 covers, die versmolten met de eigen stijl van de band. We hoorden het nummer Should Have Known Better van Sufjan Stevens, waar The Wild Regrets ook mee vergeleken worden. Dan Piazza, New York Catcher van Belle & Sebastian en last but not least het obscure I Know Very Well How I Got My Name van Morrissey.

Wie The Wild Regrets binnenkort graag aan het werk ziet, kan terecht op zaterdag 5 november in Bar Bakeliet te Borgerhout.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More