Home Singles OORPOOL – Keuzestress

OORPOOL – Keuzestress

by Nel Mertens

In ons hoofd keren we enkele generaties terug. Die overgrootvader, die op zijn 16de een jobkeuze moest maken had toen de keuze tussen fabrieksarbeider, mijnwerker, bouwvakker of landbouwer worden. Hij zou ons uitgelachen hebben als we hem de hogeschoolbrochure voor zouden leggen, waarin de nieuwste opleiding als fitnessbegeleider geprezen wordt. Alsof hij het begrip ‘fitness’ al zou kunnen plaatsen hebben… Spieren kweekte je toen door te fietsen of in de tuin te werken. Met zijn liefje kon hij in het weekend wel naar de cinema, als hij het voorbije half jaar daarvoor genoeg gespaard had. Of iets gaan drinken in het café aan de kerk. Of bij ma en pa in de sofa aansluiten. Als hij geluk had, was er misschien wel een ‘bal van de polies of de pompiers’.

“Conflict in mijn hoofd. Mijn hersens koken. Keuzestress!”
De dooddoener van onze tijd. De daver op het lijf door de hoeveelheid aan keuzes die we moeten maken uit een steeds aangroeiende aanbod. En dat houdt de band Oorpool bezig.

Punky drums en speels bubbelende synths openen de nieuwe track Keuzestress van Oorpool. Daarbovenop droppen Chris Vandevorst en Frits Standaert hun grimmig gedreven synthlijnen en urgente woorden. Roestbruine electro brengen ze deze keer helemaal rechtdoor in synthpunkstijl.

Keuzestress is digitaal verschenen.

(Her)lees hier ook onze reviews van de singles E313Het Gaat Goed ZoOptimistNoordzeewater, Tanken in Luxemburg en Radeloos.

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More