Home Singles OORPOOL – Optimist

OORPOOL – Optimist

by Nel Mertens

Hou de oren gespitst, want Optimist is de derde single die net verscheen van Oorpool. Oorpool dat zijn Frits Standaert (gitarist bij Red Zebra) en zanger Chris Vandevorst die sinds enkele maanden als elektronisch duo samen aan de slag gingen en – na een periode van covers – steeds meer eigen nummer laten klinken.

De bliepjes en borrelende geluiden in de intro laten meteen een positief chaotisch sfeertje horen, terwijl er op de achtergrond reeds een grimmige elektronische nevel sluimert. Net zoals de vorige track heerst er een gejaagdheid in het nummer, wat het een rebels, speels kantje geeft.

Ondanks de verhalen over serpenten van vrouwen, geen berouw, … wordt de schijn hoog gehouden om als een optimist door het leven te rennen. Een fijne track, waarbij enkel het voorspelbare tekstuele vervolg op het woord ‘optimist’ wat teleurstellend klonk, wanneer dat bevestigd werd met ‘tot op het bot, tot in de kist’.

De clip bij Optimist werd gemaakt door Michel Arteel, een vriend van Frits en Chris. Ook hierin duiken ironische elementen op zoals bijvoorbeeld de snel leeg rakende (halfvolle of halflege?) wijnglazen als mogelijke oorzaak van hoog oplopend optimisme.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More