Home Singles OORPOOL – Catherine

OORPOOL – Catherine

by Nel Mertens

Chris Vandevorst en Frits Standaert startten ooit samen als cover-duo. Ondertussen schrijven ze onder de naam Oorpool hun eigen nummers, maar de liefde om bestaande nummers te gaan herwerken dooft niet.

Zo kondigden ze enige tijd geleden al aan, dat ze opnieuw zin hadden “in enkele Engelstalige covers”. Zo kregen we al Nature Boy van Nick Cave en My Dark Side van The Waterboys.

Met de volgende namen ze toch ook weer een heus risico, want het is er eentje van een ‘grote dame’. PJ Harvey’s Catherine moest er deze keer aan geloven. En dat werd opnieuw een stevige herwerking. De broeierige sfeer uit het originele nummer zit er evenwel nog even sterk in, hoewel het dromerige karakter van de song volledig verdwenen is.

Erg? Eigenlijk niet zo erg als we vreesden. Want je kan met een gerust hart naar deze elektroversie luisteren, alsof je een totaalrenovatie aanschouwt. Een diepdonkere, stevige beat stuwt het nummer voort en de sterke vocalen dragen de zelfzekerheid waarmee deze Catherine ons hoofd binnenstapt. De drang om met deze Catherine de dansvloer op te trekken is groot! “The envie…”

Catherine is digitaal verschenen.

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More