Home Interview De festivalzomers van Nicholas Vermeersch (Subatomic Strangers)

De festivalzomers van Nicholas Vermeersch (Subatomic Strangers)

by Nel Mertens

Nicholas Vermeersch, de gitarist van de alternatieve poprockband Subatomic Strangers uit Roeselare, blikt terug op zijn Festivalverleden, maar ook naar de festivals die deze zomer lonken! En dat is vrijwel meteen, want Subatomic Strangers speelt op zaterdag 8/7 op de Pekkersfeesten in Izegem.

Nicholas Vermeersch @ Blackpool (GB)
Foto (c) Eye Noir Photography

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?

Mijn beste festival ooit was Arras Mainsquare Festival in 2012. Goed, ik was nog maar net 16 geworden, maar was mee met veel oudere mensen – toen waren ze allemaal rond de 22-23 jaar – dus de pintjes vloeiden, ook al om mijn verjaardag te vieren. Elke dag opnieuw (lacht). De eerste band was Within Temptation en ik vond dat de max. De headliners waren Green Day en Pearl Jam, ook Editors stond er. No Sounds But The Wind herinner ik me nog altijd levendig: het was muisstil, veel gsm’s die zwaaiden… Duitsers tegengekomen bij Green Day waarna we bij arrival op onze camping samen van een berg rolden, opnieuw en opnieuw (na mijn verjaardag te vieren, of course) en last but not least: zeer goedkoop in die tijd. Drie keer goedkoper dan Rock Werchter met quasi dezelfde namen. Een zestienjarige gast kon dit betalen.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?

Dit jaar wil ik ook zeker niet de Metaldag  op de Lokerse Feesten missen, want dit is zowaar een traditie met mijn vader. We houden allebei wel van het ruige genre en we kijken er naar uit om opnieuw Within Temptation te zien en zeker en vast ook Amenra! De sfeer is daar ook altijd top. Niet te groot, niet te klein.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?

Titel van het mooiste openluchtoptreden gaat voor mij naar The Rolling Stones. Dit was in het Boudewijnstadion in 2022 en ik was gewoonweg ‘mind blown’. De ambiance was nog steeds onbeschrijfelijk. Ik speel in een new wave / alternatief getinte band, maar eigenlijk ben ik van nature echt een rocker en metalhead. Zo ga je me meer op zulke concerten zien dan op optredens van echte newwavebands. Dat representeert zich in Rammstein en The Rolling Stones, het was echt een close call, maar kies dus toch voor The Rolling Stones.

Ps: he still got the dances moves! Ik durf zonder te blozen stellen dat hij nog altijd fitter is dan mij (weliswaar met wat gereedschap misschien in de backstage).

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?

Het meest memorabele moment was eigenlijk echt wel Graspop 2014, met de eerste band Alestorm.

Opeens vroeg de zanger om een wall of death te doen en ja, ik – tengere Nicholas van toen – dacht: “Ok, we gaan dat doen”. Graspop zat er bijna meteen op voor mij, achteraf bekeken. Ik ben daar tegen een beer van een kerel gebotst aan volle snelheid zonder limiet. Mijn gsm was in een paar stukken en ikzelf was redelijk wat bloed kwijt, maar natuurlijk wou ik blijven. Er waren nog een heleboel bands die ik wou zien zoals Avenged Sevenfold , Amenra, Trivium, Alterbridge,….

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?

Met mijn band Subatomic Strangers zou ik heel graag een thuismatch doen. Ik droom er echt van om op Trax Festival te staan. Altijd een zeer goed festival dat soms 8000-10000 mensen kan lokken. Wij voelen ons echt klaar om onze stadsbewoners omver te blazen. Dus nee, ik kies niet voor een voor de hand liggend festival zoals Rock Werchter of Pukkelpop, maar hou het hierbij om dat dit eigenlijk pure nostalgie is voor mij!

Facebook 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More