Home Singles ENO – Tickets Please

ENO – Tickets Please

by Bart Verlent

De Gentse band Eno zegt van zichzelf dat ze klinken als een combinatie van zonnestralen, rumcocktails en de onvermijdelijke kater. De perfecte soundtrack voor de zomer dus. Het vijftal belandde vorig jaar in de finale van De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally, daarna hielp Reinhard Vanbergen om mee te schrijven aan nieuwe songs, en trok de band de studio in om hun debuutep op te nemen waar ze zelf instonden voor de productie.

© Eno

We moeten we nog tot het najaar wachten op de ep maar we krijgen er nu al een smaakmaker uit met Tickets Please. Het nummer vertelt het verhaal van de zoveelste gokverslaafde in de Brugse Poort (de Gentse thuishaven van songschrijver Eno Meulenbergs) die via een gokautomaat en de nodige halve liters bier op zoek gaat naar een beter leven.

De dromerige track heeft een lekkere chille vibe, ook al ligt het onderwerp vrij zwaar op de maag. In het refrein kleuren de synths het nummer nog meer en in de break haalt de gitaar stevig uit. Het blijft echter allemaal vrij luchtig en toegankelijk. Tickets Please is de perfecte “zomerslackertrack”.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More