Home Singles MINDTRIP – Headspace

MINDTRIP – Headspace

by Nel Mertens

Geef me even wat ruimte. Wat ruimte in mijn hoofd.
Het was 2019. De start van iets wat Covid heette en lockdowns veroorzaakte. Het jaar dat het Belgisch/Australische duo Mindtrip geboren werd.

Dirk: “Als uitvoerend artiest gaven de tijden van lockdown en isolatie me de kans om te doen wat ik al een tijdje in mijn hoofd had: mezelf opsluiten, weg in mijn thuisstudio, en de wereld van sound design, songwriting, arrangementen uitwerken en opnemen verkennen. Ik had een hoofd vol ideeën die ik wilde uitwerken en wou ervaren en zien hoe het allemaal vorm kreeg. Toen ik er een paar had, deelde ik ze met mijn broer Christ. Hij is muzikant/producer in zijn studio AV Worx in Australië”, legt Dirk uit.

Na een paar opnames, was Mindtrip dan ook geen eenmansproject meer, want de inbreng van Christ werd een deel van de evolutie die Mindtrip maakte.

Dirk is nog steeds de songwriter, maar ziet zijn broer als partner in ‘musiccrime’: “Ik ben er trots op om opnieuw met mijn broer samen te werken. Ondanks de afstand en het tijdsverschil, denk ik dat we nooit eerder zo nauw samenwerkten. We hoeven niet dezelfde ruimte te delen om elkaar te begrijpen.”

Headspace is hun tweede single en gaat over aanvaarding. De acceptatie van wat de wereld naar ons gooit. Over jezelf ontmoeten, opnieuw in chaos belanden, jezelf ontmoeten én jezelf uitvinden als diegene die je wilt zijn.

Een reflectief instrumentale postrocktrack, opgebouwd uit psychedelische laagjes waardoor je bij iedere beluistering steeds nieuwe elementen ontdekt. Een warme mystiek schuilt in de elektronische laagjes, terwijl de gitaarmelodie je doorheen het nummer mee grijpt, onder diep doffe drums. Het duo schuwt zware riffs die een bepaalde kwaadheid of frustratie uitademen niet, zonder in een agressieve sound te vervallen. Intens en aangrijpend.

Headspace is digitaal verschenen en voorzien van een knappe, zwart-witte videoclip, al even rokerig zwoel als het nummer zelf.

(Her)lees hier ook onze review over Mindtrips eerste single Aphrodite.

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More