Home Singles MINDTRIP – Aphrodite

MINDTRIP – Aphrodite

by Nel Mertens

Terwijl we ons steeds meer en meer maskeren in individualiteit, gaan muzikanten – noodgedwongen – ook steeds meer alleen aan het werk. Het gemis aan ‘muziek die samen brengt’ is groot, maar de schoonheid van nieuw ontluikende soloprojecten navenant! Ook voor Dirk De Kesel (gitarist bij Charcoalcity) bracht 2020 een persoonlijk muziekproject. Met Mindtrip schenkt hij de luisteraar een instrumentale trip langs zijn verbluffende postrock-, stonerrockgeluid.

Hoe zijn project vorm kreeg, legt De Kesel graag uit: “Mindtrip begon in 2020. Het jaar van covid-19. Het jaar van lockdown. Als uitvoerend artiest gaf het seizoen van lockdown me de kans om te doen waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd zat. Het was het perfecte excuus om mezelf op te sluiten in mijn thuisstudio en de wereld van sounddesign, songwriting, arrangementen, opnemen en herhalen te verkennen! Ik heb een hoofd vol ideeën die ik zou willen uitwerken. Toen ik een paar concepten had, deelde ik ze met Christ De Kesel (mijn broer). Hij is een muzikant en producer die een studio (AV Worx) runt in Australië. Ik ben helemaal weg van zijn producties, zijn oor voor detail en de kwaliteit van het geluid dat daaruit voortkomt. Maar begrijpt hij het idee, een concept of een demo gewoon goed en weet er een volledige productie van te maken. Steeds meer dan je dacht dat het zou kunnen zijn. Hij was precies de man die ik nodig had voor dit project. Ondanks het afstands- en tijdsverschil kan ik me niet herinneren dat we zo nauw hebben samengewerkt. Als broers hadden we natuurlijk altijd een geweldige connectie, maar muzikaal komen we uit verschillende werelden. Toch klopte de sfeer meteen: we praatten, we planden en ideeën werden feiten.

Voor zijn eerste single nam hij de Griekse schone Aphrodite dichtbij, in zijn hoofd. Zorgvuldig gestapelde laagjes, geven het nummer een sobere diepte. Een sound die overweldigt, zonder te overrompelen. Noisy gegrom van een diepe baslijn op de achtergrond en melodieuze gitaarlijnen die met het knappe drumwerk aangroeien tot een orkestraal stonergeluid, dat erg innemend klinkt. Het besef dat we gaandeweg steeds dieper in het nummer verzwolgen raakten, ontbrak. Aphrodite overkwam ons gewoon en ons hoofd kijkt al uit naar zo’n volgende Mindtrip!

Je kan Aphrodite nu al beluisteren via Bandcamp en binnenkort ook via de andere streamingplatformen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More