Home Singles MILDREDA – Inner Judgement (Dependent Records)

MILDREDA – Inner Judgement (Dependent Records)

by Nel Mertens

Toen hun label Dependent de demo’s van Mildreda beluisterde, vonden ze dat een clubtrack op het album een meerwaarde zou zijn. Jan Dewulf trok daarop opnieuw de studio in en op een namiddag blikte hij Inner Judgement in.

“Alles kwam spontaan: de muziek én de tekst. De puzzel liet zich in enkele uren leggen, en klopte helemaal.”, laatbezieler Jan Dewulf weten. En daar zijn we het helemaal mee eens: hij lijkt helemaal thuis gekomen te zijn in donker artistieke industrial.
In Vancouver-stijl laat hij de gothic-elementen achterwege, laat zijn stem ruw sober door de track stromen, zonder enige emotionaliteit te verliezen. Want zoals steeds gaat ook dit nummer over innerlijke kwelling, verdriet, teleurstelling en wanhoop. De track draagt dan ook een bittere hardheid mee, opgelicht door de synths en het doortastende ritme.

Inner Judgement is – na Reinvention Of Pain –  de tweede single die het album I Was Never Really There aankondigt, dat op 20 augustus verschijnt bij Dependent Records. Voorbestellen kan reeds.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More