Home Singles MILDREDA – Reinvention Of Pain (Dependent Records)

MILDREDA – Reinvention Of Pain (Dependent Records)

by Nel Mertens

Hier en daar wordt hij als electroveteraan omschreven, maar ondanks het feit dat Jan Dewulf inderdaad al heel wat ervaring bij mekaar speelde in de electro- en gothicscene en Mildreda reeds 25 jaar geleden uit zijn brein ontsproot, zien en horen we in hem vooral de nog steeds gretige, jonge, energieke muzikant. Gebrand om de perfecte sound neer te zetten, in navolging van de Belgen in de scene, waaronder zeker The Klinik, aan wiens geluid hij destijds verslaafd raakte.

De electroliefhebbers hebben misschien nog wel een kopie liggen van de tapes van Mildreda, II Castrato (1995) en De Laffe Denker (1996), die Jan destijds in eigen beheer uitbracht. Ze herinneren zich steevast sterke optredens op podia die Mildreda deelde met grote acts als Plastic Noise Experience, Terminal Choice, Covenant, VNV Nation… Ondertussen startte Jan ook andere muzikale dromen met Diskonnekted, waardoor Mildreda wat op de achtergrond kwam tot in 2016 het derde album Coward Philosophy digitaal verscheen. Als van een muzikale duizendpoot, kregen we ondertussen ook heel wat sonische diversiteit van zijn andere projecten Your Life On Hold, Mildred In Oblivion en Dream Cycle Inc. te horen.

Pas gestrikt door en opgenomen in de muzikale familie van het Duitse label Dependent Records, is het pas nu dat er een eerste fysieke release aan zit te komen voor Mildreda met het album I Was Never Really There. Die release kwam er met de hulp van Claus Larssen, die voor een perfecte mastering zorgde. Maar in de elf tracks duiken nog wel andere indrukwekkende artiesten op, waaronder Don Gordon (Numb), Dirk Ivens (The Klinik, Dive, …) en Cyan (The Eternal Afflict).

Met een eerste track uit dat aankomende album, Reinvention Of Pain, toont hij aan dat hij er nu wel echt is. En er wellicht al een hele tijd, door te weinigen opgemerkt, altijd al gestaan heeft.

De brute, donker intense electro-/industrialtrack laat Mildreda sterk klinken met noisy triggerende elementen, hartslagen omgezet in beats en de stem van Dewulf die rauwhees flirt met bruisende melancholie.

Het album verschijnt op 20/8 digitaal en op cd bij het Duitse label Dependent Records. Voorbestellen kan reeds.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More