Home nieuws MILDREDA tekent bij Dependent

MILDREDA tekent bij Dependent

by Nel Mertens

Jan Dewulf tekende met één van zijn projecten een platencontract bij het Dependent label. Met Mildreda brengt hij al heel wat jaren een mix van kwalitatieve klassieke Belgische EBM-sound en industrialkenmerken uit de Vancouver-sound, waarbij Dewulf refereert naar Skinny Puppy, Front Line Assembly en Numb. Met Mildreda voedt hij zijn verlangen om geluid met sfeer te combineren.

In de vroege jaren 90 werd Jan sterk beïnvloed door landgenoten als The Klinik met hun koude en beklemmende geluid dat zo typerend is voor Belgische cult acts uit deze periode. Hij was pas 16 toen hij zijn eigen donkere elektroproject lanceerde. In alle duisternis zag Mildreda het licht. Het project kende van bij de aanvang meteen succes in de Belgische scene met de releases van Il Castrado (1995) en De Laffe Denker (1996) op tape, gevolgd door optredens waarbij hij het podium deelde met bands als Plastic Noise Experience, Terminal Choice, Covenant, VNV Nation, enz.

De zakelijke kant van de muziekwereld was toen echter minder aantrekkelijk en zorgde ervoor dat Dewulf dit project on hold zette. Toch werd Mildreda ondertussen niet vergeten binnen de scene. Het moedigde Jan Dewulf aan om in 2016 terug te keren met het digitale album Coward Philosophy.

Jan Dewulf zat in tussentijd echter ook niet stil met zijn andere projecten als  Your Life On Hold, Mildred In Oblivion, Diskonnekted, Dream Cycle Inc. en samenwerkingen met andere artiesten zoals onder andere Dirk Ivens.

“Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de Dependent-familie”, schrijft Jan Dewulf over deze nieuwe stap in zijn muziekcarrière. “Zowel Dependent als zijn voorganger OffBeat hebben altijd een belangrijke invloed gehad op het Mildreda-geluid. Op dit punt mogen meedoen aan hun voortdurende verhaal voelt heel erg als thuiskomen. Ik kan haast niet wachten om mijn volgende album met hen uit te brengen!” En dat staat ook op de planning voor dit jaar, want naast de twee zelf uitgebrachte tapes, brengt Dependent binnenkort dus het eerste fysieke Mildreda-album uit!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More