Home Singles HORTE – Pelko Karistaa Järjen (Pelagic Records)

HORTE – Pelko Karistaa Järjen (Pelagic Records)

by Bart Verlent

Het Finse viertal Horte maakt een eigenzinnige mix van postrock, psychedelica en noise rock. Hun muziek wordt uitgebracht door het Duitse Pelagic Records, dat bekend staat voor voor zijn releases met zwaardere metalen. Horte is dan ook een buitenbeentje voor het label omdat ze niet ergens bij passen. Ja, ze hebben een zwaar donker geluid maar aan de andere kant klinken ze vrij dromerig en flirten ze meer met zweverige synthgeluiden eerder dan stevige gitaren.

© Horte

Op 27 augustus verschijnt hun derde album met de swingende titel: Maa Antaa Yön Vaientaa. Pelko Karistaa Järjen is daar het tweede voorproefje uit en klinkt een pak luchtiger dan het vorige werk van de band. Hierop combineert het viertal dromerige postrock met shoegaze en hemelse gezangen. Het zou een combinatie kunnen zijn van Dead Can Dance, My Bloody Valentine en Cocteau Twins.

Wij zijn benieuwd of het derde album van Horte volledig in dezelfde lijn voortgaat van deze single want die klinkt alvast veelbelovend.

BANDCAMP/FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More