Home Singles MAURO PAWLOWSKI – Spotlight (Unday Records)

MAURO PAWLOWSKI – Spotlight (Unday Records)

by Jos Buersens

Ongetwijfeld waren er velen die zich na de release van Always Someone al naar de winkel hadden gerept om zich te verzekeren van een limited edition 7”. Groot was, ook voor ons, de verbazing toen we bij de lokale platenboer vaststelden dat er nog een tweede track op de 7” terug te vinden is.

Nu Spotlight officieel op het publiek werd losgelaten, met opnieuw een schitterende clip van regisseur Michiel Venmans, leek een bespreking ons dan ook zeker op zijn plaats.

Directed by Michiel Venmans / Actor “boatboy” Tristan Feyten / Assistance by Sam Smeets
Mede mogelijk gemaakt door stad Dilsen-Stokkem

Mauro heeft duidelijk gekozen om de rijkere echelons aan te spreken met zijn muziek en clip. Een doorwinterde crooner in maatpak op een privéjacht op open zee. Dat had het alleszins kunnen zijn. In dit geval moest het nog een beetje Mauro zijn; de reden waarom witte blazer en een tocht op een gehuurd bootje in Maasmechelen ook al volstonden. Pure, onvervalste DIY rock-’n-roll chique!

Spotlight sluit muzikaal naadloos aan op Always Someone. Dat Mauro wat funk door zijn bloed heeft stromen, wordt in deze track meer dan duidelijk. Een schitterende, strakke groove tussen bas en drum met daarover een trage, funky riff op gitaar regeren grote delen van het nummer. Voeg daar nog wat spacey synths, een piano en wat tekst over een onbestaande vrouwelijke schone aan toe en je krijgt een behoorlijk origineel nummer. Ook de stukken waar Mauro even hoog uithaalt en vervolgens nonchalant begint te fluiten, vonden wij top en bovendien erg verrassend!

Het is weinig muzikanten gegeven om goede nummers te schrijven en het met zo’n tempo te doen dat het zelfs kinderspel lijkt. De geduldige luisteraar zal echter horen dat Spotlight best wel een complexe track is waar Mauro, als doorwinterde muzikale duizendpoot, alles op één of andere manier toch weer in elkaar doet klikken en interessant maakt.

Mauro heeft zichzelf al 100 keer heruitgevonden en doet dat in deze gedaante met witte blazer nog maar eens. Spotlight doet, net als Always Someone, ons nog meer watertanden naar de release en hopelijk de live-optredens, dit najaar.

Hoewel de track uitermate geschikt is voor de upper class in ons kleine landje zijn wij er ook zeker van dat wij, het plebs, hier met volle teugen van kunnen en zullen genieten.

Wij gaan alvast morgen het internet eens beginnen afschuimen naar een coole witte blazer à la Miami Vice!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More