Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

We zijn goed op weg om opnieuw het wereldrecord regering vormen te breken en sommigen vragen zich nu al af hoe ze dit bubbelgewijs gaan vieren. Wij gaan daar alleszins niet op wachten en brengen jullie wekelijks de alom befaamde Luminous Belge spotify-lijst. Deze week is het een allegaartje van stijlen met ook twee vrouwelijke artiesten en Nederlandstalige muziek.

We beginnen met Charl Telosqa: een getalenteerde artieste die met Impro IV ons meeneemt op reis naar haar abstracte muziekwereld.
Het Brusselse jazztrio Thunderblender brengt met Movin On! een frisse, moderne interpretatie van wat ze midden vorige eeuw avant-garde jazz noemden. Wild, tegendraads, vaak met vreemde harmonieën en met veel ruimte voor improvisatie.

De vrolijkste single van deze week komt van Lorana met Moonwater. Limburgse minimal music die een knappe compositie brengt waar de originaliteit en spontaniteit van af springt.
Stadswacht zorgt met Eb En Vloed voor strakke, Nederlandstalige kwaliteitspop. Deze zomerse single gaat over hoe het leven zich altijd situeert tussen goede en kwade dagen.

Als afsluiter hebben we Barst met Conspiracy For A Cvlt Nation. Een behoorlijk epische track van tien minuten, die zachtaardig aanvangt en waarin tekstueel geconcludeerd wordt dat alles op z’n kop staat, maar dat we de samenzwering met z’n allen zijn.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More