Home Singles JAOUAD – I’m So Tired (Sjamaan)

JAOUAD – I’m So Tired (Sjamaan)

by Bart Verlent

Jaouad Alloul is een artistieke kameleon die na zijn opleiding als banketbakker zijn eerste stappen op het podium zette als dragqueen. Vele jaren later ontpopte hij zich tot verhalenverteller, zanger, acteur, danser en presentator. In 2021 debuteerde hij met het straffe, soulvolle album Messias en hij schreef mee aan het nummer Beause Of You, waarmee Gustaph ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

© Jauouad

Met I’m So Tired brengt Jaouad een voorbode uit van het nieuwe album. Het nummer is geschreven voor Coco, het personage dat hij vertolkt in de de voorstelling Venus In Libra. Het is een eerbetoon aan de vele queer mensen die voor de zoveelste keer door nieuwsgierige mannen worden benaderd om uiteindelijk leeg achter te blijven. De aanleiding voor deze voorstelling was voor Alloul het moment waarop een Europarlementariër met een anti-LGBTQIA+ agenda tijdens de lockdown betrapt werd op een seksfeest voor homomannen. Het toonde een hypocrisie en een machtsvertoon waar dringend een einde aan moet komen.

Het nummer werd geschreven door Jan D’haene (die ook alle muziek schreef voor de voorstelling). Juno Kestens (The Bonnie Blues) op contrabas, Hanne Torfs (Fortress, School Is Cool) op backings en Jan op trompet begeleiden Jaouad.

Het is een intense meeslepende song met eerder een minimalistische jazzy sound waarin Alloul met zijn prachtige stem weer de sterren van de hemel zingt.

Zo hebben we Jaouad nog nooit gehoord. Toch past het nummer volledig bij hem, komt hij heel geloofwaardig over en levert hij zo opnieuw een bloedmooi nummer af.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More