Home Singles EVERYTHING BUT THE GIRL – Nothing Left To Lose (Buzzin’ Fly Records)

EVERYTHING BUT THE GIRL – Nothing Left To Lose (Buzzin’ Fly Records)

by Bert Geurts

Gevormd in 1982, brengt het Britse duo Everything But The Girl onder leiding van producer, zanger en gitarist Ben Watt en zangeres Tracey Thorn unieke, gesofisticeerde popmuziek met jazzy triphopinvloeden. Het later toevoegen van elektronische beats leidde in 1994 tot het wereldwijde succes met de hitsingle Missing.

© Everything BUt The Girl

Sindsdien hadden ze een dozijn nummers in de UK Top 40 en sleepten ze vele prestigieuze awards binnen. Na hun negende album Walking Wounded uit 1996 zetten de twee een punt achter hun professionele en persoonlijke relatie.

Maar kijk, na 24 jaar keren ze terug met de single Nothing Left To Lose, voorloper van het nieuwe album Fuse dan in april zal uitkomen.

Het zwoele, eenvoudig breakbeat ritme en de warme, volwassengeworden stem van Tracey Thorn: meer is er niet nodig om ons terug in de stemming te brengen en terug te keren naar de heerlijke weemoed die ze in de jaren 80 en 90 achterlieten.

In tegenstelling tot de vroege donkere, breekbare sound is dit zowaar een vrolijk, up-tempo nummer. Toch vraagt Thorn nog steeds naar bevestiging, altijd zoekend naar antwoorden. Haar stem doet ons denken aan die andere Britse zangeres Alyson Moyet.

Verwacht met Nothing Left To Lose geen vernieuwende, gewaagde uitspattingen, maar wel een herkenbare sehnsucht-roep naar erkenning en begrip voor dit bijzonder boeiende duo van de overkant van de Noordzee.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More