Home Singles JAAN HANTSON & LION MUPENZI – Heyy

JAAN HANTSON & LION MUPENZI – Heyy

by Nel Mertens

Deze 20-jarige Gentenaar is al sinds zijn 6de met muziek bezig, trok dat door in zijn studiekeuze aan het MuDa, waarna hij muziekproductie ging studeren in Londen. Jaan Hantson maakt op elektronica gebaseerde tracks, hoewel hij het klassieke piano- en gitaargeluid daarbij niet schuwt. Met vaak dromerig zwoele tracks wordt hij wel eens vergeleken met Jamie Woon, David Sylvian maar ook met Billy Ellish en Tamino.

Enkele weken terug, hoorden we Jaan samen met Aurealma in de single Bloodlines. Uit die samenwerking volgde een knappe single, maar er zit ook een echte bloedband achter, want Lotte ‘Aurealma’ Auer is zijn nicht. Voor zijn nieuwe single, zien we hem in een nieuwe samenwerking. En ook daar is er een band tussen de twee artiesten.

Heyy is het nummer dat Jaan Hantson samen met zijn erg goeie vriend Lion Mupenzi brengt: “Dit is meer dan enkel een samenwerking. Dit is vriendschap en liefde vertaald in muziek”, laat hij weten.
Mupenzi volgde jazz en pop aan het MuDa, waarna hij zijn muziekopleiding aan Codarts in Amsterdam verderzette. We zien hem af en toe ook in hiphopprojecten opduiken. Zo herinneren we ons alvast zijn afstudeersingle XVI, die hij in 2019 samen met medestudent en rapper Alois uitbracht.

En dat geeft natuurlijk een mooie combi in Heyy, dat met bonzende ritmes de samenzang knap combineert in een catchy nummertje waarin de warm drijvende elektronica en de tikkend zuiderse ritmes en snaren alles in een triphoppy sfeer zet.

(Her)lees ook onze reviews van Jaan Hantsons eerdere singles Lust, Blonder Days en Sweet Sight.

Jaan Hantson / Lionel Mupenzi / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More