Home nieuws Mildreda-clip op filmfestival

Mildreda-clip op filmfestival

by Nel Mertens

Vorig jaar was een goed jaar voor Jan Dewulf, want in 2021 bracht hij zowel met zijn duistere project Mildred In Oblivion het sterke album Sisiphus’ Journey uit, maar deed daar nog een voltreffer bovenop met I Was Never Really There met Mildreda, een album dat we in heel wat eindejaarslijstjes terug zagen keren.

Op dat laatste album horen we Liaisons Dangereuses, een track in industrialsfeer, met stevig gitaarwerk en elektronische storingen waarin galmende synthlijnen als een chorus klinken, die alles bitter verwoestend de verdoemenis in sleurt. “It all dies…” Een nummer over de liefde als gifmuze, waar we ons laten meeslepen, verleiden en… verteren.

© Pieter Clicteur

Bij die track hoort ook een indrukwekkend knappe videoclip, van de hand van Pigeon Eggs waarin we Miss C Pole aan het werk zien.
Eentje waar Dewulf zelf ook – terecht – erg trots op was. En dát wordt in de eerste week van het nieuwe jaar ook nog eens bevestigd door het Brusselse filmfestival, want de clip bij Liaisons Dangereuses is uitgekozen voor de kortfilmselectie Down The Rabbit Holes op het Brussels Independent Film Festival!

Van 6 t.e.m. 13 februari kan je de clip zien op The Rabbit Holes in de tentoonstellingszaal van Cinéma Galeries (Koninginnegalerij 26 in Brussel). Deze expo is gratis en reserveren is niet nodig.

Je kan er op vier schermen in de galerij de 99 geselecteerde werken iedere dag doorlopend van 14-20 uur bekijken. Op die manier gaat het Brussels Independent Film Festival ondergronds met een selectie experimentele films (verhalende films, documentaires, animaties, muziekvideo’s…) van artiesten van over de hele wereld en nemen ze je mee in een filmisch konijnenhol van ongebruikelijke, rare, prachtige, poëtische, surrealistische of abstracte films.

Brussels Filmfestival / Mildreda

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More