Home Belgisch LION MUPENZI – XVI (Eigen beheer).

LION MUPENZI – XVI (Eigen beheer).

by Björn Comhaire

Het Gentse kunstsecundair MUDA heeft er sinds kort een afstudeerrichting “Songwriting” bij (ja, in cool Engels). De eerste vier studenten van deze richting releaseten op 24 mei hun eindwerk in de vorm van een afgewerkt muziekstuk.

(c) Lion Mupenzi

Lion brengt het lied XVI (lees: “sixteen”) uit, de voorloper van een ep die later dit jaar verschijnt. Het hiphop nummer is een samenwerking met rapper Alois, vijfdejaarsstudent op MUDA, die ook de productie voor zijn rekening nam.

XVI heeft een warme, soulvolle vibe die bouwt op het geluid van een elektrische piano. Lion en Alois rappen afwisselend in het Nederlands en het Engels over hoe voelt om 16 te zijn. Wie ben ik, wat wil ik bereiken in het leven, naar wie luister ik… grote vragen dus.

Het singletje klinkt verdomd goed en de combinatie van beide stemmen werkt uitstekend. Dit kan een een ijzersterk begin zijn van een mooie carrière, al is de concurrentie in dit muzikale segment momenteel moordend en het aantal commercieel beschikbare plaatsen beperkt.

Beluister XVI zelf op Soundcloud.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More