Home Singles IN THE NURSERY – Suvla Bay (The Cavalryman) 

IN THE NURSERY – Suvla Bay (The Cavalryman) 

by Ann Cnockaert

In The Nursery (ITN), het duo uit Sheffield, heeft een video uitgebracht bij de single Suvla Bay (The Cavalryman). Het nummer staat op het album Humberstone dat in april verscheen.

Suvla Bay (The Cavalryman) – video screenshot

Suvla Bay (The Cavalryman) is een diep ontroerend nummer. Het stuk is gebaseerd op een opname van een van hun oude synthesizers die zichzelf ontstemt en wordt begeleid door geïmproviseerde cello en koor, met een beklemmend effect.
In The Nursery legt uit: “Het is geïnspireerd op onze oudoom, die diende bij de City of London Yeomanry als onderdeel van de Gallipoli campagne in WOI. De video draait om een brief aan zijn ouders waarin hij zijn schrijnende ervaringen beschrijft.”

Thomas Squire overleefde de Gallipoli-campagne, maar kreeg later verwondingen waaraan hij op 30 november 1917 in Caïro, Egypte, overleed. Hij was 24 jaar oud.

Het album Humberstone werd opgenomen in 2021, het jaar waarin de tweeling zestig werd. In het album kijken ze terug op hun jeugd. De herinneringen worden versterkt door de bewegende beelden die hun vader vastlegde en opnieuw afspeelde in een geïmproviseerde thuisbioscoop. De clips gunnen ons een blik in het verleden van de broers.

Check zeker ook Ektachrome (The Animator) , Emigre (The Dressmaker) en  Cookham Stone (The Painter). 

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More