Home Singles IN THE NURSERY – Cookham Stone (The Painter)

IN THE NURSERY – Cookham Stone (The Painter)

by Ann Cnockaert

Het duo In The Nursery (ITN) uit Sheffield heeft een video uitgebracht bij de single Cookham Stone (The Painter). Het nummer staat op het album Humberstone dat in april verscheen.

COOKHAM STONE (THE PAINTER) : video screenshot

Over het nummer vertelt de band: “Cookham Stone is grotendeels geïnspireerd door onze jeugdherinneringen aan Cookham, Berkshire en de omgeving. De titel verwijst naar de Tarry Stone, een oude grenspaal, maar ook naar familielid Hilda Ireland, de bekende 20e-eeuwse schilderes. Met zo’n schat aan home movies in ons bezit, konden we de kans niet laten liggen om een persoonlijke maar evocatieve video voor het nummer te maken. Fragmenten van het voorbije lokale leven en vluchtige flashbacks creëren een diep verlangen om terug te keren naar een vroegere tijd, een andere plaats.”

Het album Humberstone werd opgenomen in 2021, het jaar waarin de tweeling zestig werd. In het album kijken ze terug op hun jeugd. De herinneringen worden versterkt door de bewegende beelden die hun vader vastlegde en opnieuw afspeelde in een geïmproviseerde thuisbioscoop. De clips geven ons een blik in het verleden van de broers.

Check zeker ook Ektachrome (The Animator) en Emigre (The Dressmaker)

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More