Home Singles IN THE NURSERY – Emigre (The Dressmaker)

IN THE NURSERY – Emigre (The Dressmaker)

by Ann Cnockaert

In The Nursery (ITN) is een in Sheffield gevestigde groep rond de tweelingbroers Klive en Nigel Humberstone. Emigre (The Dressmaker) is na Ektachrome (The Animator) de tweede single uit het aankomende album Humberstone.

Emigre (The Dressmaker), het openingsnummer van het nieuwe album, heeft een orkestrale postpunkvibe vol hoogdravend drama. Het beeld een waargebeurde tragedie uit waar voorouders van de familie Humberstone bij betrokken waren. In de nacht van 17 november 1874, iets meer dan 200 mijl voor de kust van wat nu Zuid-Afrika is, brak er brand uit aan boord van de Cospatrick, een schip dat was vertrokken uit Gravesend en op weg was naar Auckland, Nieuw-Zeeland. Binnen twee uur was het schip een vurige hulk; op veertig overlevenden in twee reddingsboten na, was iedereen aan boord levend verbrand of verdronken toen ze probeerden te ontsnappen.

De tweeling legt uit dat “429 emigranten omkwamen, waaronder Humberstone familieleden Charlotte Welch, die kleermaker was (tevens ‘matron’ voor de alleenstaande vrouwen aan boord), haar twee jongste zonen en haar schoondochter. Van de overlevenden haalden er uiteindelijk slechts drie de reddingsboten, gered maar achtervolgd door een gedwongen afdaling in kannibalisme en zeezoutgekte. Het is onmogelijk je de gruwel voor te stellen van het ontwaken in een brandend schip en de blinde paniek van het aan boord proberen te klauteren van een van de slecht uitgeruste reddingsboten. We hebben geprobeerd die tragedie in deze track vast te leggen.”

Emigre (The Dressmaker) neemt je mee in de orkestrale dramatiek op een indrukwekkende reis doorheen de tijd.

De release van Humberstone is voorzien op 22 april. Je kan het album reeds voorbestellen via bandcamp.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More