Home Singles IN THE NURSERY – Ektachrome (The Animator)

IN THE NURSERY – Ektachrome (The Animator)

by Ann Cnockaert

Het duo In The Nursery uit Sheffield heeft een video uitgebracht bij hun huidige single, Ektachrome (The Animator). Het nummer staat op Humberstone, hun aankomende nieuwe studioalbum en tevens de achternaam van kerngroepsleden Klive en Nigel (die een eeneiige tweeling zijn). Het heerlijk koele nummer is deels een hommage aan Herb Alpert & The Tijuana Brass, maar doet ook denken aan klassieke John Barry-scores als Walkabout en de orkestrale Franse pop van de vroege jaren zeventig.

EKTACHROME (THE ANIMATOR) : video still

In The Nursery zei eerder: “Stel je de thuisbioscoop in de jaren ’70 voor, vergezeld van de platencollectie van je vader”, toen ze de single beschreven, een gevoel dat zich nu uitbreidt naar de video. Die bestaat voornamelijk uit thuisfilmmateriaal opgenomen door hun overleden vader Arthur, een bekende animator die werkte aan films als Animal Farm, Yellow Submarine en Watership Down. “Hij was ook een fervent filmmaker en cinefiel, wiens amateurfilms dateren uit het midden van de jaren dertig”, voegen ze eraan toe. “Onze jeugdherinneringen worden versterkt door de bewegende beelden die hij vastlegde en opnieuw afspeelde in een geïmproviseerde thuisbioscoop. We hebben het geluk dat we zulke levendige documenten en herinneringen aan onze grootmoeder, grootvader, moeder, vader en oudere broer hebben – visuele herinneringen die in de psyche gegrift zullen blijven.”

De release van Humberstone is voorzien op 22 april. Je kan het album reeds voorbestellen via bandcamp.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More