Home Singles FACTHEORY – Shelter

FACTHEORY – Shelter

by Nel Mertens

Factheory, de Brusselse postpunk-/newaveband die zijn bandnaam haalde bij het Manchester-label Factory en de inspiratie bij diens eightiesbands deelt een nieuwe clip bij het nummer Shelter.

© FACTHEORY

Met Shelter – een song over vluchtelingen en grenzen oversteken – deden ze een worp om hen die sound van toen toe te eigenen. Maar laat ons duidelijk zijn: er is een groot verschil tussen ‘geïnspireerd worden door’ en het copycat-syndroom. En in dit geval kunnen we zelfs van een copy-kater spreken… Al van bij de eerste seconden horen we een baslijn die precies dezelfde klinkt als de gitaarlijn van P.I.L.’s This Is Not A Love Song. Daar kom je niet zomaar mee weg uiteraard, tenzij je er een dijk van een eigen nummer rond spint, wat hier niet het geval is.

Qua tekst over zo’n thema bezingt het nummer ook zeer simplistische conclusies als ‘A country for refugees. I don’t wanna be one”.

(Her)lees hier ook onze review van de ep’s 3Sand1D en Stockholm.

Op 24/2 kan je Factheory, samen met Subatomic Strangers en Namid’A live bezig zien in Club B52 in Eernegem.

Facebook Instagram Spotify Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More