Home Singles KOSMO SOUND – Ferocious (Zephyrus Records/N.E.W.S.)

KOSMO SOUND – Ferocious (Zephyrus Records/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Nog een paar weken wachten en dan verschijnt het tweede album Fruit Of The Void van de instrumentale spacedubband Kosmo Sound. We kregen al twee voorproefjes van de nieuwe plaat met de singles Otototix en Banoffee Pie waarin duidelijk opviel dat de zeskoppige band deze keer meer invloeden toeliet in het Kosmo Sound-geluid. We krijgen een breder klankenpalet op het album dat op 25 november het licht zal zien.

© Kosmo Sound

Ook op het aanstekelijke Ferocious wordt het dublandschap aangevuld met andere bijzondere klanken. Hier voegde band een Oosters psychedelisch jazzy randje toe. De titel slaat op het feit dat sommige mensen hun macht gebruiken om zichzelf en hun entourage te verrijken, dat maakt Kosmo Sound woest of Ferocious. Hun vorige single Furious (dit jaar verschenen op 7” single met unieke dub-mix) handelde over dezelfde woede maar blijkbaar was de kwaadheid nog niet gedoofd.

Het is nu al zeker dat het nieuwe album van Kosmo Sound een straffe plaat gaat worden. Deze single vormt voor de derde keer het bewijs dat deze muzikanten niet willen stilstaan en kiezen voor vernieuwing in plaats van zichzelf te kopiëren en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Kosmo Sound stelt Fruit Of The Void voor op:

26/11 – 4AD, Diksmuide
08/12 – Handelsbeurs, Gent
18/03/2023 – Muziekclub N9, Eeklo

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More