Home Singles ENZO KREFT – Ostrich Politics

ENZO KREFT – Ostrich Politics

by Nel Mertens

Visuals zijn voor hem bijna even belangrijk als muziek en deze week zorgde Enzo Kreft opnieuw voor knap beeld bij zijn track Ostrich Politics.

Het is de vierde single die hij presenteert, van zijn nieuwste album Different World, dat eerder dit jaar verscheen. Een apocalyptisch wereldbeeld was altijd de inspiratie voor de elektronisch sterke tracks die hij creëert. Alleen bleek die de laatste jaren steeds realistischer en realistischer te worden…

Over de struisvogelreflex van machthebbers heeft hij het in Ostrich Politics. Een traag glijdende lawine, gevuld met een diepe zwaarte die zich uit in lage vocalen en trage ritmes, voorzien van elektronische geluiden dit opborrelend concluderen in een theatraal slotakkoord. 

In de videoclip duiken internationale en nationale bekende politieke koppen op, die herhaaldelijk – breed glimlachend – handjes wuiven, afgewisseld met beelden van de wereld die in vlammen op gaat of verdrinkt in modderstromen. De man of vrouw die dit glimlachend wuivend kan negeren steekt het hoofd in het zand.

(Her)lees hier ook onze reviews van de singles Breathtaking BeastIt’s Going On And On, Nature Isn’t Bound By Borders, Enzo’s eindejaarslijstje van 2020 en de review van zijn nieuwste album Different World.

Blog Facebook Bandcamp Enzo Kreft Bandcamp Wool-E-Discs

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More