Home Singles ENZO KREFT – Nature Isn’t Bound By Borders

ENZO KREFT – Nature Isn’t Bound By Borders

by Nel Mertens

Dit jaar bracht voor electrowizzard Enzo Kreft reeds zijn nieuwe album Different World, waaruit hij nu een derde track als single presenteert.

Na It’s Going On And On en Breathtaking Beast, krijgen we ook een videoclip bij Nature Isn’t Bound By Borders. Het was alvast één van de nummers op het album dat ons meteen vastgreep, zowel muzikaal als inhoudelijk. Enzo Kreft gaf een woordje uitleg bij de track: “Het dwingt de mens tot nederigheid, Wall Street zal uiteindelijk overgroeid worden en transformeren in een groene zone”, stelt Kreft heel symbolisch. “Het economisch groeimodel, de manier waarop de mens de aarde verslindt, is onhoudbaar.” 

De ritmische retrosynths en de stem van Enzo die mechanisch speels de kaart van de natuur trekt, charmeren in de bitterheid waarmee de track is beladen. Ook in de knappe videoclip zien we hoe de natuur onstopbaar zijn weg zoekt in een grauwe, door externen als de mens verknoeide en verwaarloosde, omgeving. Een derde single, een derde signaal!

Different World is verkrijgbaar via Wool-E-Discs en de blog van Enzo Kreft.

(Her)lees hier ook onze reviews van de singles Breathtaking BeastIt’s Going On And On, Enzo’s eindejaarslijstje van 2020 en de review van zijn nieuwste album Different World.

Blog Facebook Bandcamp Enzo Kreft Bandcamp Wool-E-Discs

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More