Home Belgisch ENZO KREFT – It’s Going On And On

ENZO KREFT – It’s Going On And On

by Nel Mertens

De Mechelse beeldend kunstenaar/muzikant Enzo Kreft bracht in 1983 zijn debuutalbum Me Is uit. Ondertussen is dat debuut een wereldwijd verzamelobject geworden. Een underground cultfiguur uit de eighties, die ook vandaag nog steeds rakende tracks in een donker ritmische sfeer weet te brengen.

(c) Enzo Kreft

In 1984 verscheen zijn tweede album Cicatrice, over een apocalyptische samenleving vol angst, paranoia en vernietiging. En hoewel er in op 36 jaar veel veranderd is, het wereldbeeld is nu wellicht angstiger en apocalyptischer dan toen.

Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album Different World en daar kregen we een eerste nummer uit te horen. It’s Going On And On schetst een donkergekleurd en jammer genoeg ook realistisch beeld over de wereld waarin we leven. Overbevolking, overproductie, overconsumptie, vervuiling en het klimaat en de natuur die er onderdoor gaat… het blijft maar doorgaan.

Ontdek de kracht van de synths en beats van Enzo Kreft in dit knappe minimal synthnummer.

Op 19/9/2020 kan je hem live aan het werk zien, op de zevende New Wave Party in Zaal Torengal in Aaigem, met Depeche More (ja hoor, coverband van…) in het voorprogramma. Het concert begint om 20 uur, de fuif met dj’s Zanni en Maxalto start rond 22.30 uur.

Op 17/10 staat hij in JH Wommel in Wommelgem voor Belgian Elektrowave Is Nor Dead! en ook op Sinners’day op 31/10 ontbreekt hij niet.

Blog / Facebook / Bandcamp / YouTube / Twitter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More