Home Singles JOHNNY THUISBLIJVER EN DE CORONAZINGERS – Pandemie (Believe Music / King Dick Records)

JOHNNY THUISBLIJVER EN DE CORONAZINGERS – Pandemie (Believe Music / King Dick Records)

by Jos Buersens

De coronacrisis heeft naast een economische crisis, talloze doden en een hele hoop miserie ook al voor best wat nieuwe muziek gezorgd. Een klein lichtpunt in een anders zeer donkere wereld, hoewel. Eén van de nieuwste tracks is Zet Die Spuit van de Eerstelijnszone Middenkempen. Het nummer en de bijbehorende clip, die overigens gemaakt zijn om de mensen aan te zetten tot vaccinatie, is duidelijk gemaakt met de beste bedoelingen. Laat het nu zijn dat, zoals we in een eerder recensie al eens vermeldden, de weg naar de hel echter vaak geplaveid is met goede bedoeling zoals ook dit nummer nog maar eens vakkundig demonstreert.

We zijn daarom blij om tussen al die foute coronaliederen af en toe ook eens een serieus nummer tegen te komen. Iemand die met bijna profetische woorden met kennis van zaken spreekt en die dit dan ook nog eens op een ritmische en muzikale manier kan overbrengen. We spreken natuurlijk over niemand minder dan Johnny Thuisblijver & De Coronazingers’ nieuwste en trouwens ook eerste hit Pandemie.

Het brein achter deze band en hit? Niemand minder dan de King Dick himself, Wim De Busser.

Wat je in dit nummer kan verwachten? Wel, het heeft in ieder geval een grote dosis zelfrelativering zoals ook de coole DIY-clip nog eens extra in de verf zet. Muzikaal gezien, lijkt het nummer qua sfeer een beetje op het themalied van FC De Kampioenen. Pandemie is met andere woorden besmettelijk aanstekelijk en zet de luisteraar/kijker aan tot eindeloze herhaling en verregaande verspreiding ervan. Daarnaast zijn we ook getuige van een choreografie waar ze bij programma’s als So You Think You Can Dance een punt aan kunnen zuigen. Tenslotte krijgen ook zelfgemaakte luipaardprinthoedjes en ‘sleffers’ een prominente rol in de clip en ook daar zijn we blij om.

Nu we het nummer Pandemie hebben, lijkt een volgende complete lockdown alvast een pak minder akelig. Wij zullen alvast rond de tafel dansen, lekker binnen voetballen, lekker koken en lekker vroeg gaan slapen en dit alles terwijl we luidkeels “pandemie, pandemie, oh oh” mee kwelen.

Meer van dit graag!

Voor meer mooie corona-gerelateerde liederen verwijzen wij jou trouwens graag naar de Covid-Collabs van Butsenzeller via deze link.

KING DICK: FACEBOOK / WEBSITE / BANDCAMP

JOHNNY THUISBLIJVER & DE CORONAZINGERS: INSTAGRAM / FACEBOOK / TIKTOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More