Home Singles DIE ANARCHISTISCHE ABENDUNTERHALTUNG – Graceful (Sub Rosa)

DIE ANARCHISTISCHE ABENDUNTERHALTUNG – Graceful (Sub Rosa)

by Jos Buersens

Het is al een tijdje geleden sinds het Antwerpse DAAU, aka Die Anarchistische Abendunterhaltung, van zich liet horen. Hun laatste wapenfeit, Hineininterpretierung, dateert dan ook alweer van 2017. Met single Graceful lichtte DAAU onlangs echter al een tipje van de sluier van hun nieuwe album Musik Für Animierten Tonspurfilm,, waarvoor ze, tot onze grote blijdschap, hun samenwerking met Rudy Trouvé hernieuwden.

Met Graceful worden de fans van DAAU wederom op hun wenken bediend. Zoals steeds is de track doorspekt met intrigerende nuances. Het nummer ademt dan ook op en top DAAU. We betrappen er ons overigens op dat we keer op keer weer in staarmodus vervallen als we naar de track zitten te luisteren. We worden dan ook zonder veel moeite volledig in de sfeer van het nummer gezogen en ontdekken elke luisterbeurt, zowel in beeld als in klank, elementen die we voorheen nog niet hadden gehoord.

Het nummer is doorspekt met mysterie en melancholie en doet ons wat aan de soundtrack van vintage Franse films denken, als dat al enigszins steek zou houden. Graceful lijkt wel van contrasten het perfecte huwelijk te maken. Enerzijds heb je de repetitieve, droneachtige percussie en bas die voor continuïteit zorgen in de track en het nummer van de nodige diepgang voorzien. Anderzijds is er die kenmerkende gipsy-achtige accordeonsound, spaarzame piano en het gebruik van warme blazers en gitaar die de track nuance geven en een mooi contrast bieden met het, bij wijlen, drone-achtige karakter van het nummer.

Tenslotte zijn we ook altijd blij om te zien dat bands verschillende disciplines combineren teneinde het geheel naar een hoger niveau te tillen, en dat is ook bij Graceful het geval. De track werd dan ook voorzien van op maat gemaakte animaties van de hand van Rudy Trouvé.

Je leest het, wij zijn laaiend enthousiast over deze nieuwe track en kunnen dan ook niet wachten tot de release (aanstaande oktober) van het nieuwe album Musik Für Animierten Tonspurfilm.

Hieronder vind je alvast de nodige links om DAAU op de voet te volgen en je van de nodige concertkaarten en releases te verzekeren.

Een aanrader van formaat, zowel op plaat als live!!

DAAU: FACEBOOK BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More