Home Interview De Festivalzomers van Chris Vandevorst (Oorpool)

De Festivalzomers van Chris Vandevorst (Oorpool)

by Nel Mertens

Hij is de stem van Oorpool, het electroproject samen met Frits Standaert. Ze spelen graag covers, maar hebben vooral ook knappe eigen nummers, die hij gerust wel eens op de weide van ‘De Schuer’ wil gaan spelen. De Festivalzomers van Chris Vandevorst!

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Helaas zijn de beste festivals diegene waar ik mij het minst van kan herinneren (lacht).

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Op aanraden van een vriend, het festival Esperanzah in Floreffe. De band La Jungle speelt er en is blijkbaar een niet te missen spektakel. Benieuwd!

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Een legendarisch optreden van Think Of One en Internationals in het Rivierenhof. Sowieso een fiësta-combi waar gegarandeerd vonken vanaf vliegen. Ware het niet dat die zwoele zomeravond een extra dimensie kreeg omwille van een gigantische wolkbreuk dat losbarstte boven het feestgedruis. De regen kwam met bakken uit de lucht. Donderslagen en bliksemflitsen maakte er een apocalyptisch spektakel van. Het concert ging doodleuk verder en het fantastische was dat iedereen helemaal doorweekt van de regen, ongestoord met de glimlach bleef verder dansen. Ontblote bovenlichamen manifesteerden zich, verbroedering alom en het totaalspektakel zweepte de uitgelaten meute en de heren van Think Of One nog meer op naar een extatisch level! Een memorabel feest!

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Intussen al ettelijke jaren geleden (2005) tijdens het wijlen festival Feest In Het Park. B.t.w. een prachtig festival! Ik mocht er voor de eerste keer proeven van een live performance van de meest begeesterde muzikant die er volgens mij op deze aardbol rondloopt: David Eugene Edwards. Sowieso was ik al jaren fan van 16HPW maar had de man nog nooit live aan het werk gezien. 16HPW had er datzelfde jaar jammer genoeg de brui aan gegeven en hij stond er geprogrammeerd met zijn andere band Wovenhand. Ik herinner me alleen al zwaar onder de indruk te zijn van Mr. Edwards zijn soundcheck. Jawel, je leest het goed… zijn soundcheck! Op welke bezwerende, bloedstollende wijze hij het podium besteeg, het publiek angstaanjagend aankeek en zijn magische stem door de PA deed galmen, was werkelijk van een goddelijk gehalte! Iemand beschreef het ooit eens als: het is Wovenhand zien en sterven! Ik leef gelukkig nog (lacht)!

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Mocht Stromae volgend jaar opnieuw forfait geven mag Herman Schueremans altijd bellen!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More