Home Singles DE DELVERS – Hart in Neonlicht

DE DELVERS – Hart in Neonlicht

by Nel Mertens

Het knaagde hard de voorbije periode om de zwetende lijven op de dansvloer te moeten missen. ‘Een hart in neonlicht. Een zaal vol zwart jassen. We dansen in de mist , Nieuwe golven, Diepe bassen.’ Met hun nieuwe single Hart In Neonlicht brengt het Nederlandstalige nachtorkest De Delvers een ode aan de duistere dans.

Met hun debuutalbum uit 2018 schoten ze meteen recht in ons hart. Maar ook wat volgde, was meteen raak, als we nog maar denken aan de knappe herwerkingen Fluisteringen en Obsessie van de Siglo XX-tracks en hun oproep tot meer verbondenheid met Wij Worden Wakker.

De eigenzinnige mix van new wave, donkere belpop en postpunk die Dries Emmerechts (zang, gitaar), Silke Verslype (toetsen, zang), Menno Buggenhout (gitaar, beats), Laurens Primusz (gitaar, toetsen, zang) en Tom Kets (bas, zang) laten horen, klinkt steeds sterker.

Hart In Neonlicht is de eerste single die ze laten horen van hun tweede album dat in 2022 verschijnt. Een reanimatie voor de muzikale harten der ‘zwartzakken’! Sterk toetsenwerk, geflankeerd door de monotoon grauwe baslijn en een postpunkintermezzo om in te kaderen. De Delvers eigenen zich steeds meer intensiteit en eigen identiteit toe.

Wij staan alvast dralend schuifelende danspasjes te oefenen, tegen hun optreden op 31/10 op Sinner’s Day in Heusden-Zolder en op 18/12 als voorprogramma van het Italiaanse Kirlian Camera op Into The Dark in Vorselaar.

Website Facebook 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More