Home nieuws De Delvers eren Siglo XX met Fluisteringen

De Delvers eren Siglo XX met Fluisteringen

by Nel Mertens

Dat de heren van Siglo XX vorig jaar hun 40ste bandverjaardag vierden, ging niet onopgemerkt voorbij. Er waren reünie-optredens, knappe re-releases, het boek, het Siglo-biertje,… maar ook een tribute-avond georganiseerd door Into The Dark in Genk, waar Xtort, The Arch, Struggler en ook De Delvers hun versie van enkele Siglo XX- nummers brachten.

De Delvers gingen op heel eigenwijze manier om met de tracks en maakten er hun eigenwijze Nederlandstalige versies van, zoals het nachtorkest op zijn best klinkt. Je kon ze hier en daar al beluisteren, maar nu zijn er ook beelden, opgenomen tijdens een live videosessie.

De eerste video die we te zien krijgen is die van Fluisteringen. De ‘verDelvering’ van Whispers van Siglo XX klinkt instrumentaal rijk gevuld met het Delvers-talent. Met even crunchy drums als die van Klaas Hoogerwaard, knap aanwezige synths en schitterend meeslepend gitaarwerk, waarbij de Delvers het aandurfden om er helemaal hun eigen ding van te maken. Terwijl Siglo XX het terneergeslagen gevoel perfect wist neer te zetten, waarin de wereld onbenullig lijkt, geven de Delvers de track een hoge lading emotionaliteit mee. Een pittig nummer werd dit, dat je geen ‘cover’ kan noemen, want deze fantastische versie dekt meer dan de lading.

 “Ik wil roepen. Mijn mond blijft toe.”

 “Een nummer dat perfect weergeeft hoe het voelt om tegen je donkerste gedachten te vechten. Het nummer is ook op een bepaalde manier brandend en bijtend actueel. Velen voelen zich alleen. Alleen met soms sombere gedachten. Vele hulpkreten vinden geen gehoor”, weten De Delvers.

Facebook / Bandcamp / YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More