Home Interview SOUND TRACK – CHICO

SOUND TRACK – CHICO

by Ann Cnockaert

Chico speelt op 16 oktober in het Pand in Genk. Tijd om eens nader kennis te maken.

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

De naam “Chico” komt van mijn overleden hond die ik had toen ik nog heel klein was. Ik was nog een kind en Chico bleef altijd aan mijn zijde en beschermde mij altijd.

Chico, 21 lentes jong, afkomstig uit Limburg met Spaanse roots, gepassioneerd door het leven en muziek. Het leven, iets wat hem dagelijks voor uitdagingen brengt. Met zijn muziek probeert hij zijn pijn te delen en anderen te motiveren. Zijn hart ligt bij de genres hiphop, rap, trap en r&b en is overtuigd hierin door te groeien. Zijn muziek is puur, de pijn in zijn stem en woorden in zijn teksten spreken voor zich…

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Ik kom van rappen met vrienden in de buurt, ik zie al die mensen niet meer. Ik heb veel moeten achterlaten voor mijn muziek om te zijn waar ik nu ben. Ik was al goed in freestylen en velen wisten ervan. In mijn privéleven heb ik veel meegemaakt als jongen van 22 en die pijn zette ik om in teksten schrijven en poëzie wat heel natuurlijk uit mij kwam. Iemand ontdekte mij en gaf me de kans om in een studio mijn eerste track op te nemen, de rest is geschiedenis.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

Al sinds klein, mijn ouders zongen elke dag in het bijzijn van mij en ik kan me niks anders herinneren als dat. Mijn mama danste met mij toen ik nog heel klein was en muziek zit gewoon in mij. Ik luisterde al van kleins af aan naar Michael Jackson of andere grote artiesten omdat dat mij in mijn ziel kon raken. Zoals iedereen luisterde ik op een dag naar een nummer waar ik heel toevallig op kwam, toen wist ik dat ik ook op die manier mijn pijn wou delen en uiten.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?

Ik heb meerdere artiesten die mij hebben geïnspireerd, maar nu ik meer besef heb van de muziek wereld en alles om mij heen, besef ik dat je als artiest je eigen sound moet creëren en andere mensen moet kunnen raken met wat jij doet. Ik omschrijf mijn muziek als een muze die mensen het gevoel moet geven dat ze nooit alleen zijn, maakt niet uit in welke situatie ze zitten in hun leven. Mijn pijn delen is iets wat ik hoor te doen, zo is het niet anders.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?

Door NL artiesten, maar ik weet dat vergeleken worden normaal is deze tijd omdat er altijd wel iets te zeggen valt over de creatie die uit jouw ziel komt.

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?

Ik heb niet echt iets of iemand waar ik een voorprogramma zou van willen zijn, ik neem al mijn kansen die ik krijg om mezelf te kunnen laten horen en zien.

Wat maakt jou anders dan andere bands?

Mijn sound en de pijn in mijn stem spreekt voor zich. Niemand is ik en ik ben niemand.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

Het uitbrengen van muziek en mijn optredens die binnenkort zullen volgen.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

Er zijn zoveel mooie tracks, het kiezen van één nummer is moeilijk maar als ik iets moet kiezen dat mij nog altijd kan raken en laten meezingen of dansen is het Beat It van Michael Jackson.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het creëren van de pijn in jouw ziel, iets wat niemand van je af kan nemen of kan aanraken. Dit is je eigen kunstwerk die je met de mensen kan delen, ook al kunnen de luisteraars jouw pijn niet voelen ze kunnen zich in je verplaatsen. Het minst mooie vind ik de muziekwereld zelf, veel kan ik er niet over zeggen maar het is iets wat niet te veranderen is.

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More