Home nieuws De Delvers roepen ons op… Wij Worden Wakker!

De Delvers roepen ons op… Wij Worden Wakker!

by Nel Mertens

2018: Het nachtorkest De Delvers ontwaakt, met hun knappe debuutalbum dat niet aan ons voorbijging. Ze grepen ons bij de keel met Nederlandstalige postpunk-/newwavetracks, die in 2019 reeds een tweede leven op vinyl kregen.

2020: De loop van het geweer lijkt in donkere tijden gericht op iets wat ons zo dierbaar is. Cultuur lijkt geweerd te worden uit alle debatten en de schaarste die daaruit voortvloeit doet ieder muzikant, artiest, podiumbouwer, lichtman, booker, organisator, cameraman, fotograaf… en muziekliefhebber bloeden. We zien stilaan meer en meer initiatieven oprukken vanuit de muziek- en evenementensector zelf, die onvoldoende gesteund worden.

Met Wij Worden Wakker riepen De Delvers al eerder op tot een grotere verbondenheid. Een enkeling bestaat niet! Laten we dus niemand vergeten! Het nummer wordt opnieuw opgedolven vanuit de donkere ondergrond. Vanaf deze week kan je het nummer ook o.a. horen op Studio Brussel #Ik luister Belgisch.

“Wij wonen onder de grond. Onze plannen bijna rond. Wij zijn op zoek naar de valsspelers van de groep. Wij worden wakker!”

Deze korte en krachtige Delvers-kreet van de debuutplaat, lijkt nu wel actueler dan ooit, zeker wanneer een cultuursector volledig vergeten wordt en geen eerlijke kansen krijgt. Met Wij Worden Wakker slaan ze vanuit hun groot hart en met de nodige brutale humor, met de muzikale vuist op tafel!

Ben jij al wakker? Laat artiesten niet wegglijden in het geluid van de stilte. Het is nodig! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More