Home Singles CONDOR GRUPPE – Farid (Sdban Ultra)

CONDOR GRUPPE – Farid (Sdban Ultra)

by Jos Buersens

Amai wat was dat. Zelden zo gezweet als de voorbije dagen. En hoewel ons nagelnieuwe, spierwitte marcelleke uit de solden ondertussen al een ietwat geel randje begint te krijgen; zijn er gelukkig ook positieve kanten aan al die tropische temperaturen.

Zo stuurt het Antwerpse Condor Gruppe met Farid een tweede voorbode van hun nakende album Gulliver de wijde wereld in. Bij het beluisteren, wanen we ons ergens op wandel in de Sahara waar we van de ene naar de andere fata morgana worden geleid. En opeens lijken deze apocalyptische temperaturen die we, tot op heden, vooral als gruwelijk ervoeren de geschikte setting voor deze nieuwste worp van Condor Gruppe.

© Condor Gruppe – Gulliver – Sdban Ultra – 2022

Dat Condor Gruppe sterk beïnvloed is door de soundtracks van de wijlen maestro zelve weet eenieder die wat bekend is met de discografie van het, ondertussen negenkoppige, ensemble. We horen in Farid hun klassieke mengeling van spaghettiwesterns en psychedelica en toch weet de band met deze track een nieuwe incarnatie van Condor Gruppe neer te zetten. Wij zingen, na enkele luisterbeurten, de melodie alvast vlijtig en met veel enthousiasme mee en zetten de track bijna dwangmatig op repeat.

Instrumentale muziek is al lang geen scheldwoord meer en dat weet Condor Gruppe plaat na plaat te bevestigen. Wat het ensemble echter nog een niveau hoger tilt, is de manier hoe ze hun intrigerende muzikale visie ook visueel weten over te brengen. Naast de muziek weet de groep ons ook met hun platenhoezen en videoclips keer op keer weer met verstomming te slaan en dat is nu niet anders. Single Farid voorziet de band van een clip in hun geheel eigen psychedelische, filmische stijl. Album Gulliver voorzien ze dan weer van een hoes die bijzonder seventies aandoet en, door het minimalisme, ons visueel vastgrijpt en niet meer lost.

Voor wie de overduidelijke hints nog niet doorhad. Wij zijn absoluut fan! Voor dergelijke muziek trotseren wij dan ook graag de broeierige hitte van de Sahara.

Album Gulliver wordt op 23 september gereleaset via Sdban Ultra maar kan nu al via pre-order besteld worden. Ook alle informatie rond livedata kan je via de onderstaande links terugvinden.

Kopen, is de boodschap!

CONDOR GRUPPE: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More