Home ReviewsAlbum Reviews ZZ TOP – Raw (Shelter Records/BMG)

ZZ TOP – Raw (Shelter Records/BMG)

by Hans Verhoeven

En of het rauw is. Dit is de Texan Boogie in the Texas way en draai vooral verkoold vlees om op de barbecue. Het is ‘mannenmuziek’ al geloven we daar niet echt in, maar toch: ze laten ballen knallen en leggen hun worstjes op de grill.

Trekken biertjes open. Mixen gemeen sterke mojito’s.

Dit is natuurlijk een eerbetoon aan Dusty Hill (1949-2021). Bassist en net als zijn broer Billy één van de twee baardmensen. Maar omdat moppen een baard krijgen gaan we het niet hebben over drummer Frank Beard want die had een scheermes.

ZZ Top, dus.

Ze hebben het beste uit hun vijftig jaren nog eens overgedaan. En namen het op tijdens één dagje studio terwijl duizenden motten zich te pletter vlogen tegen lantaarns in een Texaanse nacht waarin de walking blues en de gitaar sliepen met Mexicaanse schonen.

Wat nog te zeggen? Ze staan er allemaal op hoor. La Grange, Gimme all your Lovin’, Legs
En over de nieuwe bassist (nieuw, wegens pas uit de verpakking gehaald) Elwood Francis kunnen we al helemaal niets zeggen wegens zelf nooit verder geraakt dan de blokfluit in het middelbaar.
Maar laat vooral niks aanbranden. Laat het een beetje rauw, zoals dit. Trek een blik open.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More