Home Singles CLOUDY-OH – Up In The Clouds

CLOUDY-OH – Up In The Clouds

by Nel Mertens

Dat het Gentse viertal Cloudy-Oh wel eens ‘weird’ durft doen, bewezen ze eerder al met knalblauwe pruikjes. Maar bij de release van hun nieuwe single laat frontman Floris De Decker weten dat deze niet op hun eerste plaat Exactly Where I Wanna Be terecht kon komen, wegens net iets té scheef en te weird en dus minder goed bij de andere tracks paste.

(c) Hanne Torfs
© Hanne Torfs

Nog meer eclectisch en spacepoppy dan we van de band gewend zijn, klinkt het nummer Up In The Clouds, één van de eerste tracks die De Decker voor Cloudy-Oh maakte. Sci-fi-elementen in verwrongen strofes, waarbij het refrein vrolijk meezingbaar volgt.
Een uptempo, maf popnummer met hoog gepitchte vocals en extreem vervormde gitaren. “Ik hou al heel lang van muziek met gepitchte vocals en ben blij dat ik nu eindelijk eens zo een nummer kan releasen. Op mijn 11 jaar was ik verslaafd aan Thunderdome XI en die stond vol met van die gepitchte eekhoorn stemmetjes, daar is het vermoedelijk allemaal fout gegaan…”, geeft Floris toe.

Een nummer over jong en verliefd zijn en geen idee hebben hoe je daar mee om moet gaan. En dan gaan die stemmetjes de hoogte in, tot in de wolken. Dan walmen de kleuren in je hoofd en krijg je deze leuke, bizarre deuntjes!

De komende maanden gaan ze vooral aan hun volgende plaat werken en eventjes zo goed als niet meer optreden. Wie Cloudy-Oh – na hun voorbije zomertour – toch nog eens aan het werk wil zien, kan op 30 september naar het nu al legendarische London Calling in de Vooruit (404) in Gent. Tickets bestel je via deze link.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More