Home ReviewsAlbum Reviews CLOUDY-OH – Exactly Where I Wanna Be

CLOUDY-OH – Exactly Where I Wanna Be

by Nel Mertens

Het eerste album van Cloudy-Oh is een feit. In 2019 begon Floris De Decker (Team William, The Van Jets, Intergalactic Lovers…) nieuwe nummers te schrijven geïnspireerd door de surrealistische verschijning van Curt Claudio (een stalker van John Lennon) in de documentaire John & Yoko: Above Us Only Sky.

De ontroerende, naïef dromerige vibe die speelt tussen Lennon en Claudio had een invloed op De Decker en resulteerde al snel in enkele songs. Samen met Nils Tijtgat (bas), Mauro Bentano (gitaar) en Dennis Mahieu (drums), werd kort nadien de band Cloudy-Oh gevormd. Hun escapistische spacepop met o.a. de single On To Me, krijgt al snel airplay op Radio Willy en ook in #IkLuisterBelgisch op StuBru.

2022 bracht hen een finaleplaats in HUMO’s Rock Rally en een eerste volle festivalzomer. Ondertussen schreven ze 12 nummers bijeen voor hun debuutalbum Exactly Where I Wanna Be

“Het is basically een dromerige slacker-pop-feelgood plaat. Ik voel me de laatste jaren regelmatig eens behoorlijk gelukkig en ik wou dat geluksgevoel in geluid omzetten. Het beeld van Curt Claudio stond hierbij steeds op mijn netvliezen gebrand. Ik zag ‘m steeds boterhammetjes met choco eten samen met John Lennon en Yoko Ono en dat ‘weird’, komisch, surrealistisch beeld was genoeg als inspiratie voor een groot deel van de nummers. Geleidelijk aan kwamen er nog wat andere thema’s aan bod zoals leven in een digitaal tijdperk, guru’s die het licht gezien hebben en wat classic liefdesperikelen. Die bezing ik op een licht komische en tegelijk melancholische manier. Zo sta ik zelf ook in het leven. Ik hoop vooral dat de plaat mensen een blij en relativerend gevoel geeft. Meer specifiek hoop ik dat we als band iedereen die zich een loser voelt of geen idee heeft hoe je cool moet zijn het gevoel geven dat dat helemaal ok is. Wij zijn ook een bende losers zonder social skills die geen idee hebben hoe je cool of hip moet zijn en dan maar beslist hebben om gewoon 100% Cloudy-Oh te zijn”, zegt De Decker over het album.

En dat ontspannen, relaxe sfeertje horen we meteen in Onto Me: zachte synths en vocals en wollige gitaarlijnen maken het dromerig en het “shalalala…”-deuntje relativeert tot de conclusie: “This is exactly where I wanna be…”
Alles relativerend, zeiden we? First To Say doet het met een optimistische energie! “We are the first to say: nothing lasts forever and that’s okay-ay!” Speels ritme en handgeklap die ons meteen zin doen krijgen om een spontane flash mob met vrienden op het strand te doen.

In een zuiders sfeertje en met pittige ritmehaakjes is Riding High onze favoriet van dit debuut. Eentje dat blijft kleven tussen onze oren, voorzien is van knappe meerlagige vocals en met een warm gitaarbad in het refrein.
The Light baadt in groovy sferen, met diepe baslijnen, wat we ook terughoren in Just My Luck, dat rustig start, maar af en toe uitbarst in groovy vibes!
Terwijl I Do er snel en luchtig vandoor gaat met een gemist liefje, klinkt Lately eclectisch kleurrijk.

Verder wegdromen lukt prima met tracks als Making Up, maar dat gebeurt ook bij Style en Baby, hoewel we daar ook af en toe dynamisch meegesleurd worden in een energieke bui!
Zowel qua geluid als qua tekst is Paradise wellicht het meest ironische en nogal geniaal dus. Het verhalende Date Me Up Scotty – dat we reeds eerder te horen kregen als moderne protestsong over het digitale tijdperk waarin we meegesleurd worden – sluit het album af alsof het een sonische conclusie kon zijn. Levendige slackerpop waarbij je wegdroomt, maar die je alertheid continu aanwakkert door speelsheid, humor, geniale muzikale wendingen en verrassende details!

Exactly Where I Wanna Be is digitaal en op vinyl verschenen en wordt op 20 januari live voorgesteld in de Charlatan in Gent.

FACEBOOK – INSTAGRAMSPOTIFYWEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More