Home ReviewsAlbum Reviews PAUL VICTOR – Avondland (Coast To Coast)

PAUL VICTOR – Avondland (Coast To Coast)

by Bart Verlent

Paul Victor is een Nederlandse singer-songwriter die vorig jaar verkaste naar Porto. Hij maakt lyrische liedjes over de huidige samenleving, macht, isolatie, de natuur en relaties. Hij laat zich muzikaal beïnvloeden door Belle & Sebastian, Beirut, De Toegift, Tom Pintens, Tom Waits en Sufjan Stevens, tekstueel vindt hij inspiratie bij Leonard Cohen, Boudewijn de Groot, Serge Gainsbourg en Stromae. Dertien jaar geleden debuteerde Paul onder de naam De Vlakte met het album Hollandse Carrousel, nu is hij klaar voor de opvolger Avondland die hij onder eigen naam uitbrengt.

© Paul Victor

De Nederlandstalige indiepopnummers op deze plaat zijn liederen over de grote en kleine emoties van het leven. Paul zingt over een schemerig gebied waar onuitgesproken gedachten en verlangens helder worden.

Het debuutalbum werd in duo opgenomen met vrij sobere arrangementen. Op Avondland pakt Victor uit met brede arrangementen met onder andere marimba en blazers.

Avondland is een wondermooi album vol perfect uitgewerkte nummers over donkere thema’s. De speelse arrangementen zorgen voor een evenwicht tegen de duisternis. Af en toe moesten we bij de beluistering van de plaat aan Nits die ook niet vies zijn van wat kleurrijke speelsheid in hun nummers.

Voor de plaat werkte Paul samen met fotografe Séverine Morizet die een visuele wereld creëerde en de betekenissen van Avondland omzette in landschapsfoto’s en portretten. Het levert een mooi en volledig pakketje op.
Hopelijk werkt Paul Victor nu niet opnieuw tien jaar aan zijn derde album, die opvolger mag er veel sneller komen.

InstagramBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More