Home Belgisch BOSHRA – I’m Sorry سامحيني

BOSHRA – I’m Sorry سامحيني

by Felix Sandon

Waar culturen elkaar kruisen ontstaat vaak de fascinerendste muziek. Boshra verraste ons al met This Town en Drifting, twee hypnotiserende singles die je meesleurden in een eigen wereld waar duistere synthesizers paren met Arabische klanken. Na een lange stilte staan zangeres Dina Boshra en haar twee klankentovenaars Raf en Ben Cyran er opnieuw met het ingetogen I’m Sorry سامحيني.

De Arabische tekens in de titel spreek je uit als ‘samehni’ en betekent ‘vergeef me.’ Dat is ook waar Dina ons om smeekt: een nieuw begin. “I felt too proud to let you help me”, horen we haar met gelaten blik aan de wereld toevertrouwen. Haar stem is nog steeds de grootste troef van Boshra. De echo die ze hier krijgt had voor ons dan ook niet gehoeven.

Nieuw is dat de explosieve synths en donkere drums uit de vorige nummers plaatsruimen voor piano en zinderende strijkers. Toen we Dina ooit in het echt ontmoetten, wijdde ze ons in in het oeuvre van Umm Kulthum, Fairuz en andere zangeressen uit de Arabische wereld. Die invloed sluimert zachtjes door in dit nummer. Waarmee opnieuw onze stelling bewezen is: culturen kruisen elkaar voortdurend en brengen zo adembenemende nieuwe muziek voort. Leve de diversiteit!

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More