Home Belgisch BOSHRA – This Town (10/10 Music)

BOSHRA – This Town (10/10 Music)

by Peter De Bruycker

Boshra is het project van Dina Boshra, een Gentse singer-songwriter met Arabische roots.

Trouwe kijkers van The Voice van Vlaanderen zullen zich herinneren dat, in de editie van 2019, de vier coaches hun stoel voor haar omdraaiden. Ze koos voor het team van Bart Peeters. Een springplank naar het team van Raf en Ben Cyran (10|10 Music) en Pieter-Jan Cools, die ook productiewerk deed voor Brihang en muzikant was bij Rumours. Een  samenwerking die met This Town een verrassende eerste single oplevert.

De trage, intrigerende intro vloeit over in een donker elektronisch dansnummer, waarin de Arabische roots van Boshra doorsijpelen. Sensueel maar daarom niet minder pittig, in het voetspoor van BANKS en Tsar B. De mysterieuze sfeer wordt perfect gecapteerd in de knappe videoclip. In een choreografie van Hajar Chatar ontpoppen vier dansers zich als innerlijke demonen, kwade geesten uit Duizend-en-één-nacht, waaraan ze zich ontworstelt.

 This Town is een vrijplaats voor wie houdt van westerse elektronica met Arabische vibes. Die laatste troef mag Boshra, wat ons betreft, explicieter uitspelen. Goed omringd, brengt ze in ieder geval een veelbelovend debuut. Een mooie bubbel van vier, of hoe zit dat nu weer?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More