Home Singles THE DAY – June

THE DAY – June

by Bart Verlent

Begin dit jaar speelde het Nederlands-Duitse duo The Day voor het eerst in ons land. Een beetje vreemd want Laura Loeters en Gregor Sonnenberg maken als The Day al knappe, dromerige pop sinds 2012. Het duo imponeerde met glans als voorprogramma van Chantal Acda in Djingel Djangel dus keken we al een tijdje uit naar nieuw werk van The Day.

© Cath Van Laere

Eind dit jaar verschijnt het nieuwe album van dit duo waar we vorig jaar het aanstekelijk Empty uit te horen kregen. Nu is er opnieuw een smaakmaker uit dit album. June vertelt het verhaal over herinneringen aan een vriendschap die onopgemerkt is verdwenen. Het is een nostalgische terugblik op een tijd die zoveel luchtiger aanvoelde.

Vanaf de beginnoten neemt de The Day ons mee op een dromerig trip met zweverige gitaren, ingetogen drums en de pakkend mooie stem van Loeters. Het is wederom een mooie combinatie die ons niet onberoerd laat.

Laat deze single hopelijk de aanzet zijn om deze toppers terug snel te zien op een of ander Belgisch podium.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More